top of page

3 redenen om een visionboard te maken

Bijgewerkt op: 24 jun. 2023Zie je vaak prachtige visionboards voorbij komen? En snap je het concept niet helemaal? Of wil je meer informatie over het maken van visionboards? I got you! Ik leg je uit wat een visionboard is en waarom je een visionboard zou moeten maken. Lees je mee?


Wat is een visionboard?

First things first. Als je niet weet wat een visionboard is, laat ik het je dan eerst even uitleggen:

Een visionboard is een inspirerende collage over je doelen en dromen, je toekomstvisie, het leven dat je wilt leiden of de dingen die je wilt doen voor het komende jaar.

Zoals een reis die je wilt maken, een nieuwe auto of een geit die je misschien wel wilt adopteren. Zie het als één grote bron aan foto’s, plaatjes en teksten die jouw wensen, dromen en doelen symboliseren. Om deze reden worden ze ook wel vaak dream boards genoemd.

Heb je weleens VT wonen gekeken? Hierin maken de deelnemers altijd een moodboard van wat ze graag in hun nieuwe woonkamer terug zouden willen zien. Het kleurgebruik, de stijl, afbeeldingen, teksten, de sfeer geven een idee van hun stijl. Het gevoel dat je erbij krijgt is heel belangrijk. En dat is bij een visionboard net zo! Maar waarom zou je een visionboard maken? Ik geef je drie redenen:


1. Een visionboard geeft helderheid

Voordat je begint met een visionboard, sta je eerst even stil bij wat jij wilt. Jij bent de vormgever van je leven, dus je kunt er mee doen wat je wilt! Wat is al jarenlang een droom van je? Wat lijkt je nog leuk om te doen? Staat er iets al een tijdje op het bucketlijstje? Doordat je helderheid hebt, kun je ook sneller en beter de stappen gaan zetten die nodig zijn om die dromen uit te laten komen.

Wil je graag een visionboard maken, maar heb je weinig inspiratie? Klik dan hier en ontvang gratis meer dan 100 ideeën in je mailbox!

2. Het geeft een 'yes-gevoel'

Het belangrijkste van het maken van een visionboard is het gevoel dat je erbij krijgt. Ik noem het vaak het ‘yes-gevoel’.

Want elke keer als jij naar je visionboard kijkt, word je blij en gemotiveerd. Dit draagt ook bij aan het manifestatie-proces. Omdat je het al voelt en omdat er een bepaald verlangen is, kan het veel sneller naar je toekomen.

3. Het is ontzettend leuk om te doen

Want als het goed is word je ontzettend blij van alle dromen, doelen en dingen die je nog wilt doen in het leven! Daarnaast is het een heel leuk creatief proces! Je kunt van alles bij elkaar zoeken door te knippen in tijdschriften en daarna alles op een vel papier te plakken. Maar het allerleukste is om je visionboard digitaal te maken en als achtergrond op je telefoon en laptop te doen. Zo zie je het visionboard elke dag! Wil je een digitaal visionboard maken? Dan raad ik je aan om het ontwerpprogramma Canva te gebruiken!


Wil je ook je digitale visionboard ontwerpen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Of denk je dat je niet creatief genoeg bent? I got you! Met mijn cursus visionboard vibes leer ik je in 5 stappen hoe jij je visionboard maakt. Klik op de knop voor alle informatie!

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page