top of page

5 redenen waarom je te weinig energie hebt

Bijgewerkt op: 24 jun. 2023

We willen graag zoveel mogelijk genieten van het lech? Maar soms is dat gemakkelijker gezegd dan gedaan… want het kan zijn dat je te weinig energie hebt of helemaal wordt opgeslokt door de drukte van het leven. In dit geval is het belangrijk om te achterhalen waarom jij te weinig energie hebt! Daarom geef ik je in deze blog 5 mogelijke oorzaken. Lees je mee?


1. Gebrek aan slaap Wellicht voor de hand liggend… maar krijg jij écht de slaap die je nodig hebt? En hoeveel slaap heb jij nodig? Na hoeveel slaap word jij lekker uitgerust wakker? Dit is per persoon verschillend. Daarnaast ligt het ook aan je levensstijl hoeveel slaap je nodig hebt.


2. Ongezonde levensstijl en stress

Ik hoef je vast niet te vertellen dat ongezond leven, geen beweging en stress veel van je lichaam vraagt, toch? Zorg goed voor jezelf en je lichaam! Stress slaat zich ook op in je lichaam. Daarom is het zo belangrijk om de signalen van je lichaam te gaan herkennen. Vaste schouders en nek, gespannen kaken, onrustig zijn… dit zijn allemaal tekenen van stress!


3. Je doet teveel dingen die je energie kosten

Ja, soms moet je dingen doen die niet leuk zijn of waar je tegenop doen. Maar er mag een balans zijn. Want als je alleen maar dingen doet die je energie kosten, dan is het niet gek dat je vaak vermoeid bent! Wellicht verlies je veel energie in de omgang met bepaalde mensen? Kost je werk veel energie? Maak een lijstje en bedenk na welke activiteit jij uitgeput thuiskomt!4. Je gaat continu over je eigen grenzen

Want ga eens bij jezelf na… weet jij wat jouw grenzen zijn? Hoeveel activiteiten is fijn voor jou, om lekker in je energie te blijven zitten? Het is heel erg belangrijk om voldoende tijd voor jezelf te hebben, om weer lekker op te laden. We zijn tegenwoordig veel te druk, durven geen nee te zeggen en gaan onbewust over onze eigen grenzen. En als we onze grenzen niet weten, hoe kunnen we ons er dan aan houden?


5. Je bent uit balans

Want wist je dat we in een maatschappij leven met heel veel mannelijke energie? En nee, het maakt niet uit of je een man of vrouw bent, het gaat hierbij om de energie. De energie van sneller, beter en meer en in ons hoofd zitten is de mannelijke energie. Maar als je de energie van beiden kunt gebruiken, ben je veel meer in balans.


Meer over deze energieën leer ik je in mijn Masterclass. Want merk jij ook dat je vaak te weinig energie hebt om van de kleine dingen in het leven te genieten? Loop jij jezelf voorbij en houd je weinig puf over om te doen wat je leuk vindt?

In de Masterclass ‘Master je energie & geniet meer van het leven.’ leer ik je alles wat je moet doen om meer energie voor jezelf over te houden. Na het volgen van de Masterclass weet jij hoe je betere grenzen kunt stellen om je energielevel te bewaken. Op naar het creëren van meer tijd voor jezelf én genieten van het leven!


Psst.. mocht je echt merken dat er iets niet goed zit, raadpleeg dan altijd een dokter! Better safe than sorry! =)


15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page