top of page

7 tips om het yes-gevoel te creëren

Bijgewerkt op: 24 jun. 2023

Soms moeten we zoveel van onszelf en gaan we zo op in het dagelijks leven... dat we een beetje vergeten om het leven écht te leven. Daarom heb ik het YES-gevoel in het leven geroepen. In deze blogpost leg ik je uit wat het YES-gevoel is en geef ik je 7 tips om dit gevoel te creëren. Lees je mee?
Het yes-gevoel

Een YES-gevoel is het sprankeltje dat je van binnen ervaart wanneer je ergens blij of enthousiast van wordt. En je weet precies wanneer je dit YES-gevoel ervaart! Het is in ieder geval een gevoel waar een 'nee', 'mwoah' of 'misschien' niet tussen past.


Maar hoewel we soms dingen 'moeten' in het leven, hebben we vaak veel te veel moetjes... Daarom wil ik je inspireren om meer vanuit het YES-gevoel te gaan leven!En om je te helpen, hier 7 tips om het YES-gevoel te creëren...


1. Ga iets nieuws doen

Bij het doen van nieuwe dingen... gebeuren er nieuwe dingen. Waaronder in de hersenen. Er worden nieuwe verbindingen gelegd en er komen allerlei stofjes vrij, waaronder dopamine. En dat stofje geeft je een fijn gevoel! Dus... ga die workshop doen, leer een nieuwe hobby of volg een cursus. Vol enthousiasme beginnen aan iets nieuws geeft een instant YES-gevoel!


2. Haal je innerlijke kind naar boven

Weet je nog hoe als je als kind vrij en onbezorgd speelde? Dat je zo met iets bezig was en de tijd uit het oog verloor? Haal dat gevoel terug en doe iets wat je als volwassene niet zo vaak meer doet. Lekker trampolinespringen, tekenen of dansen in de woonkamer: doe het! Haal de speelsheid en creativiteit in je naar boven. Een YES-gevoel gegarandeerd.


3. Maak een lijstje van wat je blij maakt

En waar je een YES-gevoel van krijgt. En dit kan in hele kleine dingetjes zitten. Warme chocolademelk drinken, het zonnetje dat schijnt, knuffelen met de hond, een goed gesprek voeren... you name it. Het helpt om de focussen te verleggen naar de dingen waar we blij van worden.


4. Maak een bucketlist

Wat wil je altijd nog doen of leren? Surfen, dat ene boek lezen, met alpaca's wandelen of een mooie reis maken? Maak er een mooi lijstje van! Tip: maak het niet te groot. Zodat het ook iets is wat je binnenkort écht kan uitvoeren.
5. Maak een visionboard

Want hiermee maak je het lekker visueel! Zoek afbeeldingen op die je een instant YES -gevoel geven en verzamel het op een visionboard! Elke keer als je naar het visionboard kijkt, krijg je er een blij gevoel van! Bovendien kun je hiermee je dromen laten uitkomen. Wil je ook leren om een krachtig visionboard te maken in Canva? Klik dan even hier.


6. Doe iets out of the box

Want dit geeft een lekkere boost aan je zelfvertrouwen. Je leert, groeit en wordt een steeds betere versie van jezelf. Mijn top tip is om een plan een yes-day te plannen! Dit is een dag met allerlei toffe out of the box activiteiten. Klik hier om mijn blog te lezen over het yes-day concept.


7. Luister naar je jezelf en je lichaam

Neem rust, neem de tijd en wees lief voor jezelf. Want als jij je opgeladen voelt, dan is er ook ruimte om het YES-gevoel van het leven te ervaren. Zo, dat waren al mijn tips... Nu ben ik benieuwd, wat doe jij om het YES-gevoel in je leven te creëren? Laat het hieronder weten! :)


Wil je meer beleef-het-leven inspiratie, zodat je ook meer het YES-gevoel gaat ervaren? Schrijf je dan in voor mijn wekelijkse inspiratiemail!


7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page