top of page

Achtergrond vervagen in Canva met één druk op de knop

Of eigenlijk... 1 enkele schuif! Canva heeft namelijk een schuifbalkje waarmee je een afbeelding, element of achtergrond kunt vervagen. In deze blogpost laat ik je zien hoe je dit doet!


Stap 1: begin met een ontwerp

De eerste stap is het openen van Canva én het kiezen van een nieuw ontwerp. Bedenk van tevoren al even wat je wilt maken. Is het een Instagram post, een reel of wellicht een e-book? Canva heeft ALLE ontwerpen al voor je ingesteld, wat betekent dat je alleen maar het gewenste ontwerp hoeft te kiezen. Dat scheelt je weer Googelen van de juiste formaten. ;)


Stap 2: zet de gewenste afbeelding, achtergrond of element in je ontwerp

En dat doe je allemaal via het ontwerp links. ;) Kies een illustratie via 'elementen', upload je eigen afbeelding via 'uploads' of kies een al bestaand ontwerp/sjabloon via het menu.Stap 3: Achtergrond vervagen in Canva doe je met deze knop

En het leuke is.... die zit vlak boven je ontwerp!


Achtergrond vervagen Canva

Druk op het kleine knopje met de kleine vierkantjes, zoals je hiernaast ziet. Vervolgens komt er een klein balkje in beeld, die je kunt verschuiven. Pak het bolletje vast en schuif wat heen en weer. De achtergrond wordt nu transparanter.
Dit is het verschil als je een patroon (op de achtergrond) wel en niet vervaagd:Stap 4: Verfijn je ontwerp na achtergrond vervagen in Canva

Tja.... Maar wat kun je er eigenlijk mee? Wat ik persoonlijk erg tof vind, is het vervagen van een patroon en deze op de achtergrond te zetten. Dit laat ik je zien in deze video:
En wil je ook een pro worden in Canva? Dan kan ik je zeker mijn cursus adviseren. In deze cursus neem ik je van a tot z mee door het ontwerpprogramma. Want werken met Canva is gemakkelijker dan je denkt.... je moet het alleen even weten. ;)

Doe je mee? We maken er een leuk feestje van! 🥳

4 weergaven0 opmerkingen

Komentáře


bottom of page