top of page

Beleef het leven met een yes day!

Bijgewerkt op: 24 jun. 2023

Ben jij wel wat toe aan reuring in je leven? Of wil je een lekker dagje uit? Dan stel ik graag aan je voor: 'yes day'! Een dag waarin je allemaal nieuwe dingen doet... lees je mee?
Oké leuk.. maar wat is een yes day?

Een yes day is een dag met allerlei unieke activiteiten. Maar dit zijn niet zomaar activiteiten, het zijn out of the box activiteiten. Dingen die je het gevoel geven dat je leeft! Ik noem het ook wel graag het ‘YES gevoel’. En het mag zo uiteenlopend zijn als je wilt. Ga even weer terug naar je kindertijd en ga lekker trampolinespringen in een springpark, pak de tandem, ga naar een belevenismuseum of doe een pottenbak-workshop. De mogelijkheden zijn eindeloos!Throwback naar het ontstaan van yes day

Zie even dit voor je: drie vriendinnen (met een glas wijn in hun hand) hebben een gezellige avond en zetten vrij casual de film yes day op. In deze film (met Jennifer Garner) zien we een gezin, waarin de ouders het gevoel hebben ze dat ze altijd ‘nee’ moeten verkopen aan hun kinderen. Daarom besluiten ze om hen een ‘ja-dag’ te geven. De kinderen mogen de hele dag de regels bepalen en ze moeten ja zeggen op alles wat ze verzinnen. Je kunt je voorstellen dat dit unieke taferelen oplevert! Zie het giften hieronder ;)Geïnspireerd door...

Na het kijken zijn de drie vriendinnen zo enthousiast en geïnspireerd dat ze besluiten hun eigen yes day te organiseren. Want hé, ze hebben (door de covid-periode) veel binnen moeten zitten en zijn wel weer toe aan wat yes-gevoel in hun leven. Ze prikken een datum en alle drie bedenken ze een activiteit. De ongeschreven regel? Het moet iets out of the box zijn!


Off we go: de eerste yes day

En zo zitten we om 5.00 ’s ochtends met slaperige gezichtjes in de auto. We worden naar een natuurparkje met een groot meer gereden, slepen een grote picknickmand een heuveltje op en hebben daar ons champagneontbijt bij zonsopgang. We doen yoga, gaan skinny dippen in het koude meer (het was tegen het vriespunt, brrr) en springen daarna in de auto voor de volgende activiteit. Wat we nog meer hebben gedaan? Cakejes versieren zoals je dat vroeger op kinderfeestjes deed, de stad in en een hilarisch drank-spel in de avond.


Heb jij (onbewust) al een keer een yes-day georganiseerd?


Ik kan wel een hele blogpost wijden aan de yes-dagen (en weekenden) die we inmiddels al hebben gehad. Lijkt het leuk om hier meer over te lezen? Of wil je meer inspiratie? Schrijf je dan in voor mijn wekelijkse inspiratiemail. Of laat het dan hieronder weten!
17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page