top of page

3 manieren om de Canva AI-functies in te zetten

Het is je vast niet ontgaan dat AI meer en meer wordt ingezet. En daarbij kan Canva niet achterblijven! Dit ontwerpprogramma biedt namelijk ook diverse mogelijkheden om je werkproces te versnellen door middel van AI. Ik geef je een paar voorbeelden!


Canva AI inzetten


Canva AI 1: automatische achtergrondverwijdering

Een van de meest populaire AI-functies in Canva is de automatische achtergrondverwijdering. Hiermee kun je snel de achtergrond van een afbeelding verwijderen zonder dat je ingewikkelde bewerkingssoftware hoeft te gebruiken.


Hoe Canva AI achtergrondverwijdering werkt:

  1. Upload je afbeelding naar Canva.

  2. Selecteer de afbeelding in je ontwerp.

  3. Klik op de knop "Bewerken" bovenaan het scherm.

  4. Kies "Achtergrond verwijderen".


Binnen enkele seconden verwijdert Canva AI de achtergrond van je afbeelding! Wil je een uitgebreidere uitleg? Dat kan! Ik heb er namelijk een blog over gemaakt.


Let op: om van deze functie gebruik te kunnen maken heb je wel de betaalde versie van Canva nodig.


Canva AI 2: laat je teksten schrijven door middel van de 'Magic Write'

De Magic Write is vergelijkbaar met ChatGPT. Het is namelijk een functie waarmee je heel gemakkelijk blogs, e-mails of nieuwsbrieven kunt laten schrijven. Niet meer eindeloos puzzelen met woorden, maar snel een concept-tekst in je beeld. Even herschrijven naar je eigen stijl en klaar is kees! Hoe het werkt? Dat leg ik je uit in onderstaande video:Canva AI 3: laat Canva een mooie afbeelding genereren

Wist je dat je in Canva ook afbeeldingen voor je maakt? Voer je beschrijving in en na even wachten komen er diverse afbeeldingen in je beeld!


Voor zover ik weet zijn er twee verschillende apps waarmee je dit kunt doen, namelijk de 'Magic Media' en de 'DALL-e' app. In onderstaande video leg ik je uit hoe het werkt:
En dat waren de drie manieren! Ga jij ze proberen? En wil je nou écht een pro worden in Canva (Pro)? Dan kan ik je zeker adviseren om mijn Canva cursus te volgen. Zie ik je daar?

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page