top of page

Start de dag positief met dit journal

Bijgewerkt op: 24 jun. 2023

Wellicht herken je het wel: je bent de dag nog niet begonnen of er razen al allerlei negatieve gedachten door je hoofd. En dit is geen fijne start van je dag! Sterker nog: het kan de rest van je dag bepalen. Wil je weten hoe je schrijven (oftewel journalen) kunt gebruiken om de dag positief te beginnen? Lees dan vooral verder!
Al schrijvend de dag beginnen

Heel wat jaren heb ik mijn ochtenden op een negatieve manier gestart. Ik dacht dat ik gewoon geen ochtendmens was en tijd nodig had om op te starten. Maar niets is minder waar! Dat ontdekte ik toen ik veel bewuster stil ging staan bij mijn ochtendroutine en de dag begon met schrijve

Schrijven was sowieso al een groot onderdeel van mijn leven. Er zat echter geen consequentie in. Ik bedacht mij dat het misschien fijn was om de gedachten op te schrijven die in me opkwamen, zodra ik wakker werd. En dat werkte best wel fijn! Vijf minuten eerder opstaan om mijn hoofd leegmaken, voordat de dag begint.


Begin de dag positief

Maar dit is nog niet het volledige recept voor een positieve start. Als je de dag positief wilt beginnen, moet je ook positieve gedachten toelaten. Daarom schreef ik ook regelmatig intenties van mijn dag en positieve affirmaties op. Daarnaast noteerde ik waar ik blij van werd en dankbaar voor was. Ik was er zo enthousiast over, dat ik zelf een journal heb ontworpen: De Daily Write. Dit journal bevat dagelijkse pagina’s met alle onderdelen die me zo goed helpen om de dag positief te beginnen. Je hebt maar 5 tot 10 minuten nodig om een dagelijkse pagina in te vullen!De onderdelen om je positief te schrijven

In de Daily Write Journal:

- Sta je heel even stil bij je stemming/energie van die dag.

- Schrijf je kort de gedachten op die je opkomen.

- Denk je na waar je trots op bent (want je mag echt trots op jezelf zijn!)

- Noteer je punten waar je dankbaar voor bent

- Schrijf je op wat je intenties en/of affirmaties van die dag zijn.


En met name het zetten van je intentie is zo belangrijk. Ook al is het bijvoorbeeld maar de zin: ‘vandaag wordt een mooie dag.’ Er gebeurt toch iets in je brein, zeker als je het dagelijks toepast. En daar ligt ook het geheim: om positiever in het leven te staan, zal je het dagelijks moet beoefenen. Na een aantal maanden wordt het een gewoonte en zal je merken dat je al een stuk positiever bent!


Wil jij de dag ook positief beginnen?

Het leuke is: jij kunt De Daily Write ook bestellen! Als je op onderstaande knop klikt, kom je op een Amazon pagina terecht, waar je het journal kunt bestellen. Het wordt vervolgens – binnen enkele dagen – door Amazon thuisbezorgd.


Hoe zorg jij ervoor dat je de dag positief begint? Of welke onderdelen zijn onmisbaar voor jouw ochtendroutine? Laat het hieronder weten of volg me via Instagram.


Dit is geen affiliate product. Wel krijg ik een klein gedeelte voor het ontwerpen van het product. Het bestellen, drukken en leveren wordt door Amazon gedaan. Echter: het is een journal waar ik oprecht heel blij van wordt en anderen mee wil helpen! Schroom niet om contact te zoeken als je vragen hebt.
9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page