top of page

De zin en onzin van bucketlists

Bijgewerkt op: 24 jun. 2023

Heb jij weleens een bucketlist gemaakt? Ben je er wel benieuwd naar? Of wellicht vind je het maar onzin? Dan ben je aan het juiste adres, want in dit artikel beschrijf ik de zin én onzin van bucketlists. Lees je mee?Wat is een bucketlist?

Een bucketlist is een lijst met wensen die je graag in het leven zou willen vervullen. Of die je gewoon heel graag nog een keer wilt doen. Bijvoorbeeld een reis maken met de camper, een boek schrijven, naar Disneyland, dansen in de regen of leren surfen.


Als je aan Google Translate vraagt wat de Nederlandse vertaling is van een bucketlist, dan krijg je alsnog het woord bucketlist. Maargoed, als je het woord letterlijk zou vertalen, dan krijg je het woord emmer-lijst, wat dan ook weer niet heel indrukwekkend klinkt. Dus we houden het gewoon bij bucketlist.

Wat zet je op een bucketlist?

Een bucketlist klinkt heel groot. Veel mensen hebben dan ook de associatie dat er grootse dingen op moeten staan. Want het zijn vaak dingen die je wilt doen voordat je het ‘loodje legt’, om het maar even zo te zeggen. Maar het nadeel hiervan? Er komen vaak een beetje onbereikbare dingen op te staan. Het wordt te groots. Daardoor wordt het een ‘ah, dat komt nog wel.’ Het lijstje komt weer in de kast terecht en wordt compleet vergeten.


'Moet ik per se een bucketlist maken?'

Nee, natuurlijk niet, niks moet. Alleen als het bij je resoneert. Want als je iets echt wilt in het leven en een groot verlangen hebt, dan onthoud je het wel. Tenminste... daar ga ik vanuit ;).


Maar als je net zo bent zoals ik, dan vind je het gewoon ontzettend leuk om te doen. Ik krijg ontzettend veel energie van nieuwe dingen bedenken en proberen. Out of the box denken. Het leven (be)leven! Ik ben natuurlijk niet voor niets gestart met deze website om andere mensen te inspireren hun leven te leven en te genieten.


Wat wil jij nog doen in je leven?

Want het maken van een bucketlist is gewoon een ontzettend leuke manier om even stil te staan bij het leven. Bij wat je nog graag zou willen doen en beleven. En dat geeft weer een blij sprankeltje van binnen! Ik noem het ook wel het ‘yes-gevoel.’ Het gevoel dat je leeft. Bewust je leven leeft. In het moment bent. En stel je dat gevoel even voor dat je weer iets af kunt strepen van je lijstje.

Volg je mij trouwens al op Instagram? Hier geef ik nog veel meer (dagelijkse) inspiratie!

Je creëert herinneringen...

En het leuke is dat je het kunt plannen en er heel bewust naartoe leeft. Na de tijd heb je ook de herinnering dat je het hebt voltooid. Dus als je het aan mij vraagt, is het maken van een bucketlist zeker geen onzin.


Maar, zoals ik al eerder schreef: we maken het te groots. We willen het daarom kleiner en gemakkelijker voor onszelf maken. Zodat je er ook actief mee aan de slag gaat. Wil je ook een bucketlist maken? In de volgende blog geef ik je 10 tips voor het maken van een bucketlist. Whoop, ik zie je daar!


Ben je geïnspireerd en wil je de wekelijkse inspiratiemail ontvangen? Klik dan hier!
14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page