top of page

Zo kies je snel een kleurenpalet voor jouw onderneming

Wil jij zorgen voor een herkenbare én professionele branding? Dan is een kleurenpalet onmisbaar! En deze kun je héél gemakkelijk samenstellen door middel van een website. Kijk je met me mee?


Kleurenpalet donut


Waarom een kleurenpalet?

Als een volger, ofwel potentiële klant, een Instagram post van jou voorbij ziet komen, dan wil je dat diegene direct weet dat die van jouw bedrijf afkomstig is. En die herkenning creëer je dus door middel van consistent kleurengebruik. Bovendien kun je, met een kleurenpalet, meer eenheid brengen in al jouw online media. Dit zorgt direct voor een professionele uitstraling.

 

Zo kun je zelf een kleurenpalet samenstellen

Een palet bestaat veelal uit een vijftal kleuren. Je kunt uiteraard zelf een kleurenpalet samenstellen, maar het is handig om je een beetje te verdiepen in de kleurenleer. De ene kleur past namelijk niet altijd standaard bij de andere. Wil jij het gemakkelijk voor jezelf maken? Dan heb ik een handige tool voor je. Het ontwerpprogramma Canva heeft namelijk een speciale pagina, waarin ze ALLES delen rondom kleuren. Ik zet ze voor je op een rijtje:


1.     Kies een afbeelding waarvan je kleuren tof vindt en upload deze hier. Vervolgens zal Canva een kleurenpalet voor je samenstellen op basis van de gekozen afbeelding.

Kleurenpalet samenstellen


2.    Browse tussen een eindeloze hoeveelheid kleurenpaletten:

Diverse kleurenpaletten


3.    Vind een palet op basis van jouw gekozen kleur, bijvoorbeeld een oud-roze kleurenpalet.

Kleurenpalet oud-roze


4.    Bekijk welke kleuren bij elkaar passen. Bijvoorbeeld complementaire kleuren [kleuren die tegenover elkaar staan in het kleurenwiel] of kleuren die in dezelfde tintengroep vallen.

Kleuren samenstellen met behulp van kleurenwiel
Kleurenpalet met oud-roze tinten


5.    Ontdek wat elke kleur betekent en welke kleuren hier weer bij passen.

 

Betekenis kleur voor kleurenpalet


Echt met deze pagina is het zó handig om je kleurenpalet samen te stellen. Weet je niet waar je moet beginnen? Doe dan het volgende:

-      Bekijk je bedrijf of product op een afstandje en bepaal wat jij uitstraalt of uit wilt stralen.

-      Ga op basis hiervan browsen tussen alle kleurenpaletten. Via deze pagina ontdek je bijvoorbeeld het gevoel en betekenis van een kleur. 

En verder? Kies kleuren waar jij blij van wordt en die bij je passen. Begin hiermee en ga experimenteren. Bevalt het toch niet helemaal? Dan kun je altijd weer overgaan naar andere kleuren via Canva.com/colors.

Hoe staat het met jouw branding?

Ik ben namelijk heel erg benieuwd… of jij al een kleurenpalet hebt? Of ga jij een kleurenpalet samenstellen door middel van de Canva pagina? Laat het me zeker even weten via mijn Instagram: @beleefhetondernemen.

 

Liefs!Canva is ontzettend toegankelijk platform, waarmee jij de professionaliteit van je onderneming naar een hoger niveau tilt. Want zeg eens eerlijk: een mooie opgemaakte post op Instagram of LinkedIn ziet er toch veel aantrekkelijker uit dan slechts een saaie tekst?


9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page