top of page

Maak in 5 stappen je visionboard in Canva

Bijgewerkt op: 24 jun. 2023

Een visionboard is dé manier om al je dromen, doelen en wensen visueel te maken. Ze geven je richting en helderheid. Maar bovenal: je wordt er ontzettend blij van.

Zie je regelmatig prachtige digitale visionboards voorbijkomen en denkt je dit wil ik ook? Maar heb je geen idee waar te beginnen? Of heb je al meerdere keren het idee gehad om te beginnen, maar houdt iets je tegen? I got you! Ik deze blog leg ik uit wat dé 5 stappen zijn om een digitaal visionboard te maken.Stap 1: de grote brainstorm

Voorat je aan de slag gaat met je visionboard, is het handig dat je weet wat je dromen en doelen zijn! Pak er een vel papier bij en schrijf alles op wat er in je opkomt. Wat zijn de dingen die jij het komende jaar graag wilt doen of bereiken? Dit kan een heel concreet doel zijn, zoals je haar roze laten verven, een business opzetten of een roadtrip maken door Amerika. Maar het kan ook een leefstijl zijn. Wellicht wil jij meer rust in je hoofd of meer zelfvertrouwen creëren? Het belangrijkste is dat je er een ‘yes-gevoel’ van krijgt en er blij van wordt!


Heb je geen idee wat je op je visionboard wilt zetten? Mis je inspiratie? Download dan hier 100+ ideeen voor je visionboard. Gratis en voor niets in je inbox!

Stap 2: je dromen kiezen

Na de grote brainstorm ga jij dé dromen kiezen die op je visionboard mogen komen. Kies er bijvoorbeeld 10 tot 15 uit waar jij je het komende jaar op wilt focussen. Of kies één onderwerp uit die je wilt belichten. Wil je bijvoorbeeld je eigen boerderij kopen en paardrijlessen gaan geven? Maak dan bijvoorbeeld een bord met paarden, hoe de boerderij eruit moet zien en de sfeer die het uit moet stralen.

Het belangrijkste van het maken van een visionboard is het gevoel dat je erbij krijgt. Ik noem het vaak het ‘yes-gevoel’.

Stap 3: aan de slag in Canva

Je kunt uiteraard plaatjes uit tijdschriften knippen en deze op een vel papier plakken. Maar heb je geen zin om urenlang door tijdschriften te bladeren, opzoek naar de juiste woorden of afbeeldingen? Dan raad ik je aan om gebruik te maken van het ontwerpprogramma Canva. En ja, het is volledig gratis. En nee, ook als je denkt dat je niet technisch bent aangelegd, kun je erin leren werken.


Stap 4: je visionboard downloaden

Visionboard klaar? Dan is het tijd om ‘m te downloaden. Ga jij het visionboard als achtergrond op je telefoon of laptop doen? Of misschien print je het visionboard uit en hang je ‘m op je koelkast? Belangrijkste is dat ie ergens hangt waar je ‘m regelmatig ziet.Stap 5: breng je visionboard tot leven

Yay, je visionboard is klaar! En nu? De key om alles van je visionboard naar je toe te laten komen (het manifesteren) is het gevoel en het verlangen. Hoe wil jij je voelen? Sluit even je ogen en visualiseer letterlijk dat wat je op je visionboard hebt gezet. Hoe voelt het? Wat doe je? Stap in die nieuwe versie van jezelf!


Wil je leren hoe je in 5 stappen je digitale visionboard maakt in Canva, maar heb je geen idee waar te beginnen? Of weet je niet hoe Canva werkt?


In de cursus Visionboard Vibes doorloop je alle vijf de stappen om tot een visionboard te komen. Ik geef je alle tools om te brainstormen én leg je uit hoe jij je visionboard maakt in het ontwerpprogramma Canva. Aan het einde heb je een prachtig visionboard met concrete doelen en dromen waar je helemaal blij van wordt. Klik op de knop voor alle informatie over de cursus.

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page