top of page

Persoonlijke throwback: journalen in de pubertijd

Dit keer een blog met een ietwat persoonlijkere insteek. In deze tekst neem ik je namelijk mee in mijn journal-verleden. Van kleine papiertjes, tot aan dozen en papierversnipperaars aan toe. Lees je lekker mee?

Met een zucht pak ik het mapje op. Het doorzichtige folie maakt direct duidelijk wat erin zit: mijn dagboekkrabbels van vijftien jaar geleden. Voorzichtig haal ik er een geelgekleurd papiertje uit. Met een steen in mijn maag lees ik de woorden terug die ik als puber op papier heb gezet. Drie tellen later hoor ik een krassend geluid. Mijn hand had het papiertje blijkbaar als vanzelf in de papierversnipperaar gedaan. Oeps!


Verhuizing na verhuizing

Bij elke verhuizing zette ik de doos met oude dagboeken en papiertjes zorgvuldig weer op zolder. Tot mijn laatste verhuizing in juni 2022. Het besef dat ik ‘dingen moest loslaten’ om zo ‘ruimte te maken voor nieuwe dingen’ was eindelijk tot me doorgedrongen. Grappig hoe we bepaalde gevoelens willen ontwijken door het maar in een doosje te stoppen.Maar dit keer was het anders...

Want mijn gedachte was: ‘als ik plotseling overlijd en iemand gaat door al die oude papiertjes dan denkt diegene dat ik stokongelukkig was.’


En waarschijnlijk was dat toen ook zo.


Maar het was tijd om die al die oude woorden (en dus mijn oude verhaal) los te laten. In die periode beschreef ik namelijk wel héél zorgvuldig mijn frustraties en onzekerheden over mezelf. Zoals het een echte puber betaamd ;). De focus lag voornamelijk op alles wat er niet goed ging.


Fastforward naar nu

Ik heb ontdekt dat er zoveel manieren zijn van ‘journalen’, zoals ze dat mooi noemen. Want tegenwoordig is mijn schrijven verandert naar een positieve en uplifting manier. Hoewel het soms lekker is om alles van je af te schrijven (door middel van een braindump), heb ik ervaren dat je richten op de mooie dingen in het leven je zoveel meer gaan brengen.


Zo begin ik de dag met positieve intenties, doe ik vaak dag-reflecties om even bewust stil te staan bij wat ik dagelijks doe en maak ik geregeld een blij-lijstje. Helderheid én connectie met jezelf. Dat is wat journalen je gaat brengen.


Ben je benieuwd naar alle manier om te journalen?

Vanwege de vele ideeën op dit gebied besloot ik er een e-book van te maken. Maar ook omdat ik jou er mee wil inspireren. Want schrijven geeft zoveel helderheid in dat drukke hoofd van je. En het helpt je ook om dat YES-gevoel te gaan ervaren! Om zo het leven nóg meer te gaan beleven.


Wil jij dat online boekje nou ook - gratis en voor niets - in je inbox ontvangen? Vul hieronder dan je e-mailadres en je hebt 'm binnen enkele seconden binnen!

En geen zorgen... er volgen geen 101 e-mails als jij je e-mailadres hierboven invult [want dat vind ik zelf namelijk ook behoorlijk irritant]. Je ontvangt hoogstens één of twee keer een mailtje, als ik weer iets leuks voor je heb op het gebied van schrijven.

Schrijf of journal jij ook? En is dit in de loop der jaren ook veranderd? Laat het me hieronder weten 👇🏻 Bedankt voor het lezen... en tot de volgende!


3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page