top of page

7 redenen waarom Canva onmisbaar is voor jouw bedrijf

Bijgewerkt op: 14 mrt.

Canva is een ontzettend handig én gebruikersvriendelijk platform. Je kunt er de meeste toffe ontwerpen in maken, zonder dat je specifieke ontwerpervaring nodig hebt. Maar waarom Canva gebruiken? Wat zijn de voordelen als je ondernemer bent? Ik leg het je uit in deze blog!


1.     Til je uitstraling naar een hoger niveau

Canva is ontzettend toegankelijk platform, waarmee jij de professionaliteit van je onderneming naar een hoger niveau tilt. Want zeg eens eerlijk: een mooie opgemaakte post op Instagram of LinkedIn ziet er toch veel aantrekkelijker uit dan slechts een saaie tekst? Het maakt overigens niet uit of je een doorgewinterde ontwerper bent of voor het eerst een ontwerp maakt: ook jij kunt een tof ontwerp maken. Dit betekent dat je er geen ontwerper bij hoeft te halen. Dit bespaart je veel tijd én geld, want je hoeft niet meer te wachten tot het voor je is gemaakt. Je kunt direct zelf aan de slag!


Waarom Canva gebruiken?

2.     Ruime keuze aan sjablonen én formaten

Canva biedt een uitgebreide bibliotheek van sjablonen voor allerlei doeleinden. Of je nu een presentatie, flyer, sociale media-afbeelding, of zelfs een CV wilt ontwerpen, Canva heeft een eindeloze hoeveelheid sjablonen om je ideeën direct tot leven brengen. Dit maakt het proces een stuk sneller, want je hoeft niet met een blanco pagina te beginnen. Vooral dit laatste is een reden waarom Canva dagelijks bij mij openstaat: het maken van een e-book of social media post is binnen mum van tijd gepiept.

 

En wist je dat Canva ALLE formaten voor je klaar heeft staan? Je hoeft alleen maar aan te geven voor welk platform je iets wilt ontwerpen en binnen 2 seconden heb je een document in het juiste formaat geopend.
3.    Snel een professioneel ontwerp om je product of dienst te promoten

Heb jij een cursus, workshop of andere dienst om te promoten? Het voordeel van Canva is dat er allerlei ontworpen sjablonen voor je klaarstaan. Vul je zoekopdracht in, klik een template aan die je aanspreekt, verander de kleuren en VOILA! Je hebt een ontwerp om mee te promoten.


Extra tip: voor de promotie van je cursus of andere online producten, kun je heel gemakkelijk gebruikmaken van mock-ups, waarbij jij je eigen afbeelding in een laptop, computer of telefoon kunt slepen. Zo ziet het er direct professioneel uit

7 creatieve canva hacks voor waarom Canva?

Pssst.... Wil je weten hoe de kant-en-klare mock-ups werken? Of waar je ze kunt vinden? In mijn gratis e-book, waarin ik 7 creatieve Canva hacks geef, leg ik het je uit!

4.     Consistent doorvoeren van je branding

Je huisstijl doorvoeren in al je ontwerpen en online media? Easy peasy! Naast dat jij je eigen brandingkleuren kunt opslaan, is het, met behulp van Canva, ook mogelijk om tot het juiste kleurenpalet te komen, die past bij wat jij als bedrijf uit wilt stralen. Daarnaast stelt het programma je in staat om opvallende marketingontwerpen te creëren, zodat jij je kunt onderscheiden in een overvolle markt.


5. Al je bestanden veilig online

Voor de liefhebbers is Canva te downloaden als app op de computer en telefoon. Maar in principe kun je alles doen vanuit je favoriete browser. Dit bespaart ruimte op je apparaten. Bovendien staan al je ontwerpen online én wordt het automatisch opgeslagen. Oftewel: geen gepruts met bestanden die niet (goed) zijn opgeslagen.


6.     Gemakkelijk samenwerken met je team

Heb jij teamleden of collega’s op verschillende locaties? No problemo! In Canva is het mogelijk om gelijktijdig aan ontwerpprojecten te werken. Dit versnelt het ontwerpproces! Bovendien wordt hiermee het creatieve proces geactiveerd, waardoor je barst van de (nieuwe) ideeën.Waarom Canva

7.     Altijd op de hoogte van de nieuwste visuele trends

De online wereld blijft zich razendsnel ontwikkelen. Dit is ook de reden waarom Canva zich constant blijft evolueren en innoveren. Met regelmatige updates, nieuwe functies en aanvullingen op de sjablonenbibliotheek, blijft dit ontwerpprogramma relevant en in lijn met de nieuwste ontwerptrends.

Concluderend: waarom Canva gebruiken?

Omdat het niet alleen een ontwerptool is, maar ook een creatieve partner die je ondersteunt, inspireert en in staat stelt om je visuele verhaal te vertellen. Of je nu een professional bent, een ondernemer of iemand die gewoon plezier wil hebben met ontwerpen: Canva biedt de tools die jij nodig hebt om jouw bedrijf de uitstraling te geven die het nodig heeft. En verdient. Want in een tijd waarin visuele communicatie Queen is, is Canva de sleutel tot visueel succes voor jouw onderneming.
Wil jij ook leren om met Canva te werken?

Ik heb namelijk een toffe cursus: ‘Word een Pro in Canva (pro)’, waar ik je niet alleen alle Canva tips&tricks leer, maar je juist ook leer om creativiteit in te zetten én je eigen stijl te ontwikkelen, zodat je gaat opvallen online. 🪩🕺🏻 Doe je gezellig mee?


12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page